ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ “ΣΤΕΡΓΙΟΥ”

Τα ζαχαροπλαστεία Στεργίου τα γνωρίζουν όλοι και, κυρίως, όσοι βρίσκονται στην Αθήνα.

Το σλόγκαν τους είναι “υπογραφή Στεργίου” και είναι ένα σλόγκαν που  έζησα και είδα, εκ των έσω πλέον, ότι  το τιμούν με όλη την έννοια της λέξης. Όταν αυτοί οι άνθρωποι λένε “υπογραφή Στεργίου”, αυτό ακριβώς εννοούν. Αυτό που προσφέρουν, το υπογράφουν.

Ο επαγγελματισμός τους φάνηκε από ένα ακόμη project που αποφάσισαν να κάνουν, έχοντας ως κύριο μέλημά τους το σεβασμό στον πελάτη τους.
Μετά από έρευνα, διαπίστωσαν ότι ήθελαν τα γλυκά τους και κυρίως οι τούρτες τους, να μην είναι γραμμένες με διαφορετικές γραμματοσειρές η κάθε μία. Θέλησαν να προσφέρουν μία ενιαία μορφή ακόμη και στα γράμματα, θέλησαν να κάνουν ακόμη πιο όμορφη την εικόνα των γλυκών τους.  Κάτι που οι περισσότεροι πελάτες ίσως να μην το πρόσεχαν. Και σίγουρα μια λεπτομέρεια που οι περισσότεροι συνάδελφοί τους, ούτε που θα της δώσουν σημασία.
Αλλά αυτή είναι η διαφορά ενός επαγγελματία, να προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Είχα, λοιπόν, την χαρά και την τιμή, να βρεθώ σε ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας και τους καλύτερους “μάστορες” ζαχαροπλάστες και να “τρέξουμε” μαζί αυτό το workshop “Καλλιγραφία σε τούρτες”

Σε αυτό το workshop οι ζαχαροπλάστες είχαν την ευκαιρία να μάθουν καλλιγραφικές γραμματοσειρές,  ώστε να μπορούν να τις εφαρμοστούν με το κορνέ και τη σοκολάτα εύκολα και γρήγορα επάνω σε τούρτες και γλυκά.

Χάρηκα πολύ που αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον και ζήλο και κατάφεραν να μπορούν να γράφουν άνετα καλλιγραφικά γράμματα με σοκολάτα, κάτι που, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολο. Άλλο να κρατάς το μολύβι και το χαρτί και άλλο ένα χωνάκι που ρέει η σοκολάτα και πρέπει να κάνεις και γρήγορα για να μην κρυώσει….

Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι να μάθουν να γράφουν επάνω σε τούρτες με το πινέλο, φτιάχνοντας πραγματικά έργα τέχνης συνδυάζοντας ζαχαροπλαστική, καλλιγραφία και διακόσμηση. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ελληνική αγορά ζαχαροπλαστείων.

Και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουν.

Τελειώνοντας το workshop,  οι συμμετέχοντες έλαβαν τα πτυχία τους, ως ηθική ανταμοιβή,  που θεωρώ θα είναι ένα συν στην καριέρα τους, το να γνωρίζουν “ζαχαροπλαστική” καλλιγραφία και να μπορούν να το δείξουν αλλά και να το αποδείξουν.

Σύντομα, λοιπόν, θα δείτε τις τούρτες σας στον Στεργίου γραμμένες καλλιγραφικά.
Και ποιος ξέρει τι άλλο θα δείτε ακόμη.  Από αυτά τα ζαχαροπλαστεία όλα μπορείς να τα περιμένεις.

Οι παρακάτω φωτο και το βίντεο  είναι από τις προσπάθειες των ζαχαροπλαστών που πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια.