Η τελευταία στιγμή

Tο τρέξιμο της τελευταίας στιγμής είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε το χαρακτηριστικό να τρέχουμε την τελευταία στιγμή για όλα. Δεν είναι κάτι “νέο” να πούμε ότι αυτό είναι ότι χειρότερο για την ψυχολογία μας αλλά και για την ποιότητα του έργου.

Έργο που γίνεται με την πίεση του χρόνου δεν είναι ότι καλύτερο στο τελικό αποτέλεσμα. Η καλλιγραφία είναι μία τέχνη και ως τέχνη θέλει το χρόνο της και την ηρεμία της.

Ακόμη, η ανάθεση έργου της τελευταίας στιγμής μπορεί να σας απογοητεύσει όταν δεν θα μπορεί να προγραμματιστεί και να παραδοθεί τον χρόνο που εσείς αποφασίζετε ότι θέλετε.

Η καλλιγραφία είναι μία χειροποίητη τέχνη που θέλει χρόνο και σωστό προγραμματισμό.  Είναι μία τέχνη που γίνεται από ένα άτομο, που προγραμματίζει τις αναθέσεις με χρονολογική σειρά και, κυρίως, με σειρά προτεραιότητας.

Όταν αποφασίσετε να αναθέσετε ένα καλλιγραφικό έργο και μάλιστα την τελευταία στιγμή, έχετε πολλές πιθανότητες να μην εξυπηρετηθείτε στους χρόνους που θέλετε και ίσως καθόλου, ειδικά αν οι ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν είναι κλεισμένες. Αυτό είναι μία μεγάλη απογοήτευση για εσάς.

Από την  άλλη υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που θα πρέπει να τους έχετε κατά νου για την καθυστέρηση του έργου σας.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι απεργίες ή οι άσχημες καιρικές συνθήκες.
Παράγοντες, που ακόμη και το έργο σας να είναι έτοιμο όταν το θέλετε, να μην μπορέσετε λόγω αυτών να το παραλάβετε στην ώρα του.

Για τους λόγους αυτούς, είναι πολύ σημαντικό, να προγραμματίζετε το έργο σας όσο νωρίτερα γίνεται.