ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Λέγοντας «εργαλεία γραφής» εννοούμε όλα αυτά τα εργαλεία με τα οποία γράφουμε στην καθημερινότητά μας όπως το μολύβι, το στυλό, το  μαρκαδοράκι και η πένα για τους πιο εξειδικευμένους.

Υπάρχουν εκατοντάδες μάρκες από αυτά και το κάθε ένα έχει τα  δικά του χαρακτηριστικά. Άλλο στυλό είναι πιο χοντρό, άλλο πιο λεπτό, άλλο είναι στυλό-μαρκαδόρος, μία πένα είναι με λεπτή μύτη, άλλη πένα είναι βαριά  και λοιπές άλλες ιδιότητες.

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούω:  «Ποιο μολύβι, ποιο στυλό, ποιο μαρκαδόρο ή τι άλλο μπορώ να αγοράσω για να γράφω όμορφα γράμματα;»

Και η απάντηση που δίνω πάντα είναι: «αυτό που σε βολεύει»

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι όλα τα εργαλεία γραφής, δεν ταιριάζουν σε όλα τα χέρια. Το κάθε χέρι έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, όπως ιδιαιτερότητες έχει και το κάθε εργαλείο γραφής. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τη χημεία μεταξύ τους.
Άρα, το θέμα, είναι εντελώς υποκειμενικό για τον κάθε ένα και δεν μπορώ να προτείνω ποτέ κάτι συγκεκριμένο διότι αυτό που βολεύει εμένα, δεν βολεύει απαραίτητα και τους υπόλοιπους.

Μπορεί να σας αρέσουν οι πένες, όμως, να μην ταιριάζουν καθόλου στο χέρι σας. Όχι ότι δεν θα μπορείτε να γράψετε, αλλά δεν θα σας βολεύει τόσο, ώστε να βελτιώσετε τα γράμματά σας.

Πολλές φορές, απλά και ταπεινά εργαλεία, σας βοηθάνε να κάνετε πολύ όμορφα γράμματα.

Μερικές απλές συμβουλές που θα σας έδινα:

  • Αγοράστε μερικά εργαλεία γραφής πχ στυλό από διάφορες μάρκες και τύπους. Γράψτε με όλα και δείτε ποιο είναι αυτό που συνεργάζεται καλύτερα με το χέρι σας και βελτιώνει τη γραφή σας. Αυτό είναι το ιδανικό και να ξέρετε ότι η τιμή ή η (ακριβή) μάρκα δεν παίζει κανένα ρόλο.
  • Αν θέλετε να κάνετε δοκιμές στη γραφή σας, κάντε τις πρώτα με μολύβι. Το μολύβι λιώνει και κυλάει υπέροχα επάνω στο χαρτί, οπότε είναι τέλειο πριν την επίσημη γραφή σας. Μην υποτιμάτε το φτωχικό μολυβάκι, είναι σταθερή αξία. Και αν έχετε τη δυνατότητα να γράφετε με αυτό καθημερινά, κάντε το.
  • Αποφύγετε σε πρώτη φάση τα roller-balls (αυτά είναι τα στυλό με καπάκι που γράφουν σαν μαρκαδόροι) καθώς και τα μαρκαδοράκια. «Τρέχουν» πολύ γρήγορα επάνω στο χαρτί και δεν σας αφήνουν να τα «κουμαντάρατε». Κάνουν ό,τι θέλουν δηλαδή, χωρίς να έχετε εσείς την κυριότητα του εργαλείου. Αποτέλεσμα είναι τα γράμματά σας να φαίνονται πρόχειρα και άσχημα. Αφήστε τα για αργότερα.
  • Προτιμήστε στυλό με λεπτή μύτη 0.7 ή 0.5 . Οι λεπτές μύτες κάνουν τα γράμματά σας να δείχνουν πιο elegant.
  • Πένες δεν θα σας πρότεινα στη φάση που προσπαθείτε να βελτιώσετε τα γράμματά σας. Δεν είναι πολύ λειτουργικές. Αφήστε τις για μια επίσημη στιγμή σας ή για αργότερα που θα έχετε βελτιώσει τα γράμματά σας.

 

Με λίγα λόγια, υπάρχει μία σχέση συνεργασίας μεταξύ εργαλείου και χεριού. Οπότε δεν μένει παρά να βρείτε τον καλύτερο συνεργάτη για το χέρι σας και να ομορφύνετε τα γράμματά σας. Να ξέρετε, πάντως, ότι όταν πραγματικά βρείτε αυτό το εργαλείο που σας βολεύει, τα γράμματά σας θα βελτιωθούν αρκετά.