ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ;

Μία ερώτηση που κάνουν όλοι οι “νέοι” λάτρεις της πένας, κυρίως, αλλά και των υπόλοιπων εκλεπτυσμένων ειδών γραφής.
Επιπλέον ερωτήσεις “Μου αρέσουν οι πένες, θέλω να ξεκινήσω να συλλέγω αλλά πώς; Είναι ακριβές, δεν ξέρω τι να πάρω, με ποιες να ξεκινήσω”.

Η πρώτη και κύρια απάντηση είναι “να έχετε πάθος και αγάπη για τα εργαλεία γραφής γενικότερα ή για τις πένες ειδικότερα”. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.
Κανένας δεν έγινε pen enthusiast-collector (συλλέκτης) από τη μια μέρα στην άλλη. Εκτός κι αν είναι γόνος πλούσιας οικογένειας που θα πάρει “προίκα” τις πένες του παππού του ή με μία κατάθεση μερικών χιλιάδων ευρώ, θα αποκτήσει μία καταπληκτική συλλογή εν μία νυκτί.
Αυτό, όμως, είναι το ζητούμενο; Και, βέβαια, όχι. Η μαγεία δεν είναι να έχετε άπειρες πένες στη συλλογή σας για να λέγεστε “συλλέκτης”, χωρίς να ξέρετε τι είναι αυτά που έχετε στα χέρια σας και απλά να τις έχετε σε μία βιτρίνα, να τις βλέπετε ή μάλλον να μην τις βλέπετε, απλά να είναι εκεί για να κάνετε “εφέ”. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αυτός ο κύριος σκοπός σας. Ο σκοπός είναι το ταξίδι.
Και το ταξίδι είναι να κάνετε όνειρα και κατόπιν αγώνα για να αποκτήσετε μία πένα… κάποια στιγμή να καταφέρετε να τη βάλετε στη συλλογή σας και να βάζετε αμέσως στόχο την επόμενη.
Και πάει λέγοντας αυτό το ταξίδι, που δίνει μία φοβερή ικανοποίηση και χαρά σ΄ όσους είναι παθιασμένοι με τη γραφή.
Κι έτσι σιγά-σιγά να αποκτήσετε μία συλλογή, βάση των δικών σας οικονομικών δυνατοτήτων, που θα την καμαρώνετε και θα την αυξάνετε. Όσο και όποτε μπορείτε.

Η πρώτη συμβουλή που θα έδινα είναι η εξής: “Ξεκινήστε”. Έτσι απλά. Μην το σκέφτεστε πολύ. Μπείτε στον κόσμο της γραφής. Βρείτε μία πένα που σας αρέσει, είτε από κατάστημα, είτε από το διαδίκτυο και ανταποκρίνετε στο δικό σας βαλάντιο. Σας αρέσει; Σας έκλεισε το μάτι; Αγοράστε την και ξεκινήστε. Αυτό…
Μπορεί να μην ξέρετε τίποτα γι αυτήν την πένα ή να ξέρετε. Μπορεί να μην ξέρετε τίποτα για πένες ή να ξέρετε. Τι σημασία έχει; Σας αρέσει αυτός ο χώρος; σας ενθουσιάζει;;; Αυτό έχει σημασία.
Θα έχετε την πένα στα χέρια σας, θα αρχίσετε να την επεξεργάζεστε, θα πάρετε και θα παίρνετε συνεχώς πληροφορίες από το διαδίκτυο για τη χρήση αυτής της πένας αλλά και γενικότερα των πενών, θα γράψετε, θα λερωθείτε… και πάει λέγοντας.
Έτσι ξεκινάει το ταξίδι. Με την πρώτη πένα. Το πρώτο βήμα.
Τι σημασία έχει αν θα είναι ακριβή ή οικονομική, επώνυμη ή όχι; Σημασία έχει η εκκίνηση. Σημασία έχει εσείς να νιώσετε χαρά, μεγάλη χαρά. Ξεκινήστε, λοιπόν.
Ειδικά οι άπειροι, οι νέοι, κάντε το πρώτο βήμα και θα δείτε ότι μπαίνετε σε έναν κόσμο…. εθισμού θα τον έλεγα… Όταν πάρετε την πρώτη σας πένα, θα καταλάβετε…

Ξεκινήστε, λοιπόν, γιατί έχουμε πολλά να πούμε…. 🙂